“Sinekültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması” Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından Doç Dr. Okan Ormanlı başkanlığında düzenlenen “Sinekültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması”na 17 üniversiteden ‘kısa-kurmaca’, 8 üniversiteden de ‘kısa-belgesel film’ başvurusu yapıldı.

İletişim Sanatları Bölümü "Liderlik ve Koçluk Becerileri Eğitimi"

İletişim Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “Liderlik ve Koçluk Becerileri Eğitimi” 6-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Söz konusu eğitimin 1. gününde; Kişisel Gelişim Uzmanı Master Trainer, Ömer Çam, koçluğun temel kavramları, koçluğun temel yetkinlikleri konusunda bilgiler aktarırken, aynı zamanda gerek toplumsal yaşam gerekse iş yaşamında “farkındalık” kapsamında, bazı örnek çalışmaları öğrencilerimizle birlikte interaktif bir biçimde uyguladılar.

Çiğdem Şenyürek ile “Baskı Resim ve Exlibris” Atölyesi

İletişim Tasarımı Bölümü, 30 Kasım Cuma günü Grafik Tasarımı öğrencilerine yönelik “Baskı Resim ve Exlibris” atölyesini düzenledi. Çiğdem Şenyürek tarafından gerçekleştirilen workshopta, matbaanın keşfinden çok daha önce baskı teknolojisinin resim alanında kullanılmaya başlanmasının üzerinde durularak, baskı resim ve günümüze yansıma biçimleri üzerinde bir idol olan Japon sanatçı Hokusai üzerinden ön bilgi verildi.

İKÜ Fotoğraf Kulübü “Deneysel Fotoğraf” Workshopunu Gerçekleştirdi

İKÜ Fotoğraf Kulübü, kulüp üyelerine dijital ortamda deneysel fotoğraf oluşturma sürecinin gösterildiği “Deneysel Fotoğraf” workshopunu düzenledi.

30 Kasım Cuma günü İKÜ Fotoğraf Stüdyosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, dijital ortamda fotoğraf yaratma süreci, fikir oluşumu ve çalışma teknikleri öğrencilere gösterildi.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı’nı Ziyaret Etti

Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve ARTİST 2018 / 28. İstanbul Sanat Fuarı’nı ziyaret etti. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10-18 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştiren fuarı ziyaret eden öğrencilerimiz, çok sayıda yayınevine ait kitabı inceleme fırsatı buldu. Bu yılki teması ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ olarak belirlenen fuarda öğrenciler panel, söyleşi ve kültür etkinliklerine de yoğun ilgi gösterdi.

Gökyüzü Eğitim Kurumları Öğrencilerine “Kendini Tanıma” Semineri Gerçekleştirildi

Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işıl Zeybek ile akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Gülnur Işıklar, 16 Kasım Cuma günü Gökyüzü Eğitim Kurumları öğrencileriyle bir araya geldiler.

Seminerde; öğrencilerin kendilerini tanımalarının, kendilerini keşfetmelerinin önemi ve süreçleri üzerinde durularak, kişi imgesi bağlamında etkin ve etkili bir iletişim kurmada kişinin ‘kendisini tanımasının oynadığı rol’ üzerinde bilgi paylaşımında bulunuldu.