İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrencilerinden Geleceğini Temizle Çağrısı!

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölümü öğrencilerinden Kamuran Erol, Oğuzhan Kahraman, Gökçe Güney, Sima Üstünkaya ve Taha Altun’un “Seminer V” dersi kapsamında Öğr. Gör. Yakup Sağıroğlu koordinatörlüğünde hayata geçirdiği “Geleceğini Temizle” projesi ile öğrenciler, her ayın 15’inde İstanbul’un çeşitli semtlerinde çevre temizliği yaparak çevre temizliği konusunda farkındalık geliştirmeyi amaçlıyor.

Kültür’lü Öğrenciler Disleksi Bozukluğu Bulunan Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına Akıl Terazisi Oyuncağı Üretti

Oyuncak sektöründe disleksi bozukluğu bulunan çocuklara yönelik oyuncaklara sosyo-ekonomik gelir düzeyi yüksek olan ailelerin erişebildiğine dikkat çekmek isteyen İletişim Sanatları Bölümü öğrencilerimiz, “Her çocuk özeldir” sloganından yola çıkarak disleksi bozukluğu bulunan dar gelirli ailelerin 2-5 yaş arası çocuklarına yönelik “Akıl Terazisi” adında ahşap oyuncak tasarlayıp, portatifini üretti.

“Sinekültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması” Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından Doç Dr. Okan Ormanlı başkanlığında düzenlenen “Sinekültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması”na 17 üniversiteden ‘kısa-kurmaca’, 8 üniversiteden de ‘kısa-belgesel film’ başvurusu yapıldı.

İletişim Sanatları Bölümü "Liderlik ve Koçluk Becerileri Eğitimi"

İletişim Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “Liderlik ve Koçluk Becerileri Eğitimi” 6-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Söz konusu eğitimin 1. gününde; Kişisel Gelişim Uzmanı Master Trainer, Ömer Çam, koçluğun temel kavramları, koçluğun temel yetkinlikleri konusunda bilgiler aktarırken, aynı zamanda gerek toplumsal yaşam gerekse iş yaşamında “farkındalık” kapsamında, bazı örnek çalışmaları öğrencilerimizle birlikte interaktif bir biçimde uyguladılar.

Çiğdem Şenyürek ile “Baskı Resim ve Exlibris” Atölyesi

İletişim Tasarımı Bölümü, 30 Kasım Cuma günü Grafik Tasarımı öğrencilerine yönelik “Baskı Resim ve Exlibris” atölyesini düzenledi. Çiğdem Şenyürek tarafından gerçekleştirilen workshopta, matbaanın keşfinden çok daha önce baskı teknolojisinin resim alanında kullanılmaya başlanmasının üzerinde durularak, baskı resim ve günümüze yansıma biçimleri üzerinde bir idol olan Japon sanatçı Hokusai üzerinden ön bilgi verildi.

İKÜ Fotoğraf Kulübü “Deneysel Fotoğraf” Workshopunu Gerçekleştirdi

İKÜ Fotoğraf Kulübü, kulüp üyelerine dijital ortamda deneysel fotoğraf oluşturma sürecinin gösterildiği “Deneysel Fotoğraf” workshopunu düzenledi.

30 Kasım Cuma günü İKÜ Fotoğraf Stüdyosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, dijital ortamda fotoğraf yaratma süreci, fikir oluşumu ve çalışma teknikleri öğrencilere gösterildi.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı’nı Ziyaret Etti

Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve ARTİST 2018 / 28. İstanbul Sanat Fuarı’nı ziyaret etti. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10-18 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştiren fuarı ziyaret eden öğrencilerimiz, çok sayıda yayınevine ait kitabı inceleme fırsatı buldu. Bu yılki teması ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ olarak belirlenen fuarda öğrenciler panel, söyleşi ve kültür etkinliklerine de yoğun ilgi gösterdi.