Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün Konuğu Savaş Muhabiri Elif Akkuş Oldu

Sanat ve Tasarım Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından düzenlenen “Savaşta Kadın Muhabir Olmak” seminerinin konuğu TRT Savaş Muhabiri Elif Akkuş oldu.

26 Şubat Salı günü 1. kat çok amaçlı seminer salonunda gerçekleştirilen seminere Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan etkinlikte tecrübeli gazeteci Elif Akkuş; savaş muhabirinin çalışma ortamları, karşılaşılan zorluklar, gazetecilik etiğine ilişkin tecrübelerini ve mesleğe ilişkin gözlemlerini paylaştı. 

Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün Konuğu Savaş Muhabiri Elif Akkuş OlduAkkuş, 22 yıldır sürdürdüğü gazetecilik mesleğine ilişkin tecrübelerini aktarırken farklı insan hikâyeleri ve birçok toplumsal olaya tanık olmanın zorlu ve önemli yanlarına değindi. Savaş alanlarında haber yapmanın güçlüklerinden de söz eden Akkuş, habercinin gördüklerini farklı bir bakış açısıyla algılayabilmesi gerektiğini kaydetti. Hayalindeki işi yaptığını dile getiren Akkuş, öğrencilerin hayallerini sorarken kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi.

Hayal kurmak ve bu hayali gerçekleştirebilmeleri için öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akkuş, “Savaş alanında olmak ve çalışmak benim gibi bu işi yapmayı çok isteyen biri için zor değildi. Sizler de hayalinizdeki iş için elinizden ne geliyorsa yapın ve önce yapabileceğinize inanın. Hayal etmenin ötesine geçerek kendi hikâyenizi yazın” dedi. 
 
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 02/27/2019 - 11:41