Kültür’lü Öğrenciler Disleksi Bozukluğu Bulunan Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına Akıl Terazisi Oyuncağı Üretti

İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Sanatları Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında disleksi bozukluğu bulunan çocuklar için tasarladıkları “Akıl Terazisi” adlı oyuncağı seri üretmeyi hedefliyor. 

Oyuncak sektöründe disleksi bozukluğu bulunan çocuklara yönelik oyuncaklara sosyo-ekonomik gelir düzeyi yüksek olan ailelerin erişebildiğine dikkat çekmek isteyen İletişim Sanatları Bölümü öğrencilerimiz, “Her çocuk özeldir” sloganından yola çıkarak disleksi bozukluğu bulunan dar gelirli ailelerin 2-5 yaş arası çocuklarına yönelik “Akıl Terazisi” adında ahşap oyuncak tasarlayıp, portatifini üretti. 

“Akıl Terazi” oyuncağı sayesinde çocukların rakamları daha iyi tanımasını ve diskalkuli bozukluğunun önüne geçilmesini hedefleyen İKÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölümü’nde okuyan Defne Güre, Ece Pehlivan ve Muhammet Doğukan Turhan, “Seminer V” dersi kapsamında Öğr. Gör. Yakup Sağıroğlu koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerinin ilk adımını tamamladı. 

Öğrenciler, akıl terazisi oyuncağının patentini alarak daha ekonomik fiyat politikasıyla seri üretime geçirecekleri, sosyal duyarlılığı yüksek markaların kendileriyle iletişime geçmelerini bekliyor. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 01/24/2020 - 11:27