İletişim Sanatları Bölümü "Liderlik ve Koçluk Becerileri Eğitimi"

İletişim Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “Liderlik ve Koçluk Becerileri Eğitimi” 6-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Söz konusu eğitimin 1. gününde; Kişisel Gelişim Uzmanı Master Trainer, Ömer Çam, koçluğun temel kavramları, koçluğun temel yetkinlikleri konusunda bilgiler aktarırken, aynı zamanda gerek toplumsal yaşam gerekse iş yaşamında “farkındalık” kapsamında, bazı örnek çalışmaları öğrencilerimizle birlikte interaktif bir biçimde uyguladılar. 

Ateşböceği Gönüllüsü Kemal Güner’in katılımıyla gerçekleştirilen 2. gün sabah  oturumunda Liderlik ve Koçluk kavramları için oldukça önem arz eden konulardan biri olarak “Girişimcilik”, iletişim süreçleri kapsamında güven olgusu için olmazsa olmaz etkenlerden “Dürüstlük ve Hoşgörü” ile “İletişimde Dinlemenin” önemi konuları üzerinde bir paylaşımda bulundular. 

Liderlik ve Koçluk Becerileri Eğitimi2. gün öğleden sonra ise Uzm. Klinik Psikolog Şeyma Keçeli katılımıyla gerçekleştirilen oturumda, Liderlik ve Koçluk için öncelikle kişinin kendi iç dünyasının öneminden bahsedilerek; “Kendilik”, “Kaygı”, “Umutsuzluk”, “Cesaret” ve “İlişkisellik” kavramları ele alındı. İletişimde “ben” dilinin önemi ve kişinin önce “kendisini” tanımasının gerekliliğine dikkat çeken uzmanımız, bu bağlamda öğrencilerle çeşitli uygulamalar da gerçekleştirdi. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 12/10/2018 - 14:50