4. İstanbul Tasarım Bienali "The Bestiary Of Free Machines" Atölyesi

4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında düzenlenen The Bestiary Of Free Machines isimli Atölye çalışması İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Hollanda ve Fransa kökenli Arvid&Marie sanat kolektifi adına Arvid Jense’nin yürütücülüğünde gerçekleşen “The Bestiary of Free Machines” başlıklı atölye çalışması, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 17 Eylül 2018 Pazartesi günü Üniversitemizin Mimarlık, Yeni Medya ve İletişim,  Çizgi Film ve Animasyon bölümlerinden öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen atölye çalışmasında; katılımcılardan 300 kelime ile kendi kendini idare eden otonom makineler hakkında toplumsal sorunlara çözüm önerisi geliştirmeleri istendi. İçerik itibariyle bu etkinlik, otonom makine türlerinin toplumsal yapı üzerindeki etkilerini konu almıştır. Daha çok ekonominin ve enerjinin özerk olma durumuna odaklanan etkinlik sonrası, öğrenci ve akademisyenlerin üretimleriyle ortaya çıkan fikirlerin veri tabanına girişleri sağlanmıştır.

The Bestiary Of Free Machines

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 09/25/2018 - 16:43